Preview Mode Links will not work in preview mode

Velkommen til Lyden Af Et Bedre Liv podcasten. Mannahs homepage: mannahguldager.com

Jan 26, 2019

 "Vores behov stopper aldrig, vi bliver ikke tilfredse. Målet for vores liv må været et andet, end tilfredsstillelsen. Man skal også kunne gå igennem perioder hvor man har svære tab, det er også en del af livet. Er tilfredshed dit mål med livet, vil du skubbe alt væk, der giver utilfredshed og det kommer til at bide sig selv i halen. Du kan ikke fjerne det, at du skal dø"

siger filosof, idéhistoriker, underviser, phD i eksistentiel terapi og forfatter, Anders Dræby.

Vi taler om det jagende hjerte. Om hjertets etik. Om hvordan vi undgår at tragte efter tilfredstillelse gennem den ydre verden, og hvordan vi finder ud af hvem vi egentlig er.

Vi diskuterer titlen lidt, og jeg kunne selvfølgelig sige, at det handler om livskunst. Men det gør alle mine programmer. Det særlige her er måden, Anders Dræby taler om opvågnen og den praktisk anvendelige filosofi på.

Det har længe været mit dilemma længe - efter at have været en del et kirkefællesskab hele to gange kun for at opdage, at min tro ikke var i integritet med hvem jeg var- at jeg ikke er sikker på, om det er mine egne eller andre holdninger, som jeg nu har. Og jo egentlig regner med er mine egne. Til det svarer Anders, at jeg må trække mig ud og væk, for at genskabe det, der er mig. 

Anders uddyber også kardinaldyderne i buiddhismen og tre af de lasterne fra kristendommen. Lyt med og find ud af hvilken betydning de har selvarbejdet.

Jeg linker gennem www.facebook.com/thesoundofabetterlife som altid.

Indtil vi høres ved igen, gentænk alt, måske især din lyd af stilhed i relationer... eller om du lige skulle vikle dig ud af det nuværende...ja der er rigeligt at gentænke oven på denne samtale!

- Mannah