Preview Mode Links will not work in preview mode

Velkommen til Lyden Af Et Bedre Liv podcasten. Mannahs homepage: mannahguldager.com

Sep 22, 2019

"Når vi bliver født, har vi som kvinder alle vores æg liggende i æggestokkene. Det vil faktisk sige, at det æg, du selv er blevet til af, engang har været inde i din (biologiske) mormor, da hun var gravid med din (biologiske) mor" *

YEP, Menstraution, kvindens cyklus og kvindes begær efter at føre generne videre - det taler jeg med forfatter, yogi og cand.mag. Thilde Vesterby om i denne vilde episode. 

Thilde gennemgår også de 7 mindfulness principper, for hendes bog FRUGTBAR er en slags mental førstehjælp til kvinden, der gerne vil være gravid. Så er det nemlig pænt svært at slappe af og Thilde kender mange øvelser, der reducerer stress. Til daglig har Thilde kvinder i forløb som ønsker at få deres fertilitet boosted. Mindfulness handler om, at være fuldt til stede med en klar intention og uden at dømme. At acceptere det, vi oplever, når vi er fuldt til stede.

Vi taler også lidt om, hvorvidt det her gigantiske ønske om, at få sit eget barn, kan sammenlignes med andre kæmpe livsønsker. 

Jeg gør det også akavet at være homoseksuel med et spørgsmål, men bliv hængende, jeg tror nok, det bliver redt ud. Elsker regnbuer!!

I Thildes indledning til bogen Frugtbar skriver hun: 

"Jeg har selv været lige der, hvor du måske befinder dig nu. Det tog mig det meste af tre år samt 14 fertilitetsbehandlinger af den ene og den anden slags, før jeg endelig fik to streger på min graviditetstest og ni måneder senere kunne holde min søn i armene.

De tre år var mit livs mørke, men nu, hvor jeg er kommet i sikkerhed på den anden side af kløften, kan jeg ærligt og oprigtigt sige, at jeg ikke ville være det mørke foruden. Når jeg ser på min søn, så ved jeg, at vores forhold kun er, som det er, fordi jeg ventede tre år på ham.

Det giver mening nu. Min vej over kløften forberedte mig til at blive den mor, jeg gerne vil være for ham. Og det giver mening, at jeg skulle igennem mit livs mørke for at finde det, jeg er sat i verden for: at støtte andre kvinder som dig på din vej mod moderskabet." (s.16)

Og det er jo også spændende at overveje. Om dit livs mørke forberedte dig på det, du der er meningsfuldt for dig. 

- Og om det måske er meget godt, at have kæmpet for det, du har skabt, fordi du da er mere klar, mere værdsættende?

Jeg tror det - og har på min egen måde kæmpet for mine børn, men først efter de var blevet til.

Det kunne være spændende at høre, hvordan du kan se din egen historie afspejlet ind i Thilde Vesterbys fantastiske historie.

 

Find mere om Thilde Vesterby lige her:

https://www.thildevesterby.com/

 

Skriv gerne dine kommentarer på facebooksiden  - og tjek da også www.mannahguldager.com hvis du er klar til at møde mig.

Kærligst Mannah Guldager

 

*(s 90 i bogen Frugtbar, Thilde Vesterby, Turbine)