Preview Mode Links will not work in preview mode

Velkommen til Lyden Af Et Bedre Liv podcasten. Tjek Mannahs danske hjemmeside her: https://www.mannahguldager.com/ , hvor du kan booke terapi, astrologi eller energi-arbejde.

 

Oct 6, 2019

"Protreptikeren arbejder intenst med anerkendelse i samtalen, men det, der anerkendes, er 'den andens' evne til at reflektere over egne værdier. Protreptikeren er ikke interesseret i hvilke resultater, der er opnået, men i, hvad 'den anden' har reflekteret og erkendt."

Såden skriver Maibritt Isberg Andersen (på side 76 i bogen, Den Protreptiske samtale - din håndbog). I dette interview fortæller Maibritt om en særlig filosofisk vej til selverkendelse - der modsat coaching ikke er så resultatstyret.

I protreptik, som du skal høre meget mere om hvad er, er relationen ligeværdig og protreptikerens opgave er at legitimere 'den anden'. Gennem samtalen bliver man hjulpet af med selvbedrag og til at blive herre i eget hus.

Man bliver "vendt mod" sine egne forestillinger, tanker og handlinger.

Personligt er jeg meget begejstret for denne samtalekunst, og jeg elsker hvordan det næsten må være som at gå opdagelse i sig selv eller en anden.

LYT MED hvis du vil have inspiration til, hvordan du kan samtale med nærværets intensitet, og hvis du vil vide mere om baggrunden for den protreptiske samtale. 

Find mere om Maibritt Isberg Andersen her: https://www.ztrong.dk/om-ztrong/

Kh Mannah

PS Husk at abonner på youtubekanalen hvor du både finder teasers og alle interviews -- https://www.youtube.com/watch?v=xUG_Tol5UTY&feature=youtu.be