Preview Mode Links will not work in preview mode

Velkommen til Lyden Af Et Bedre Liv podcasten. Mannahs homepage: mannahguldager.com

Sep 23, 2020

Obs - på den her aften tillader jeg mig at udtale mig om den etymologiske betydning af ordet religion. Det er imidlertid en omdiskuteret sag - min pointe her er, at vi ikke kan sige at ordet "spirituelt" adskiller sig voldsomt fra "religion", andet end i det vi kulturelt tillægger det.

Sidstnævnte har Cicero defineret (ud fra ordet "relegendo") som det at behandle alt hvad der omhandler guder med forsigtighed - Andre taler om "religati", at være bundet til Gud og Augustin om "religere" som en genoprettelse af Gud - men senere ændrer han vist holdning, og er tilbage med en notion om at være bundet til, altså frivilligt at aflægge et løfte om at adlyde.

Hvor at jeg kan finde en etymologisk betydning af ordet spiritualitet som "det der angår kirken og ånden". Selvfølgelig også noget med åndedræt, men..det er ikke tydeligt for mig at ordenes rod ikke er relaterede. I min egen ordbog er det klart, at spiritualitet dækker over ens indre vej og derfor ikke kan kan irettesættes af et overordnet system.

HVIS du kender en filolog, der ved noget om religion som ord, vil jeg SÅ gerne henvises!!! Tak.

NÅ men denne episode er en spontan optagelse af at møde, jeg inviterede til hjemme i privaten i Nykøbing - det viser sig så at de 4 kreative spirituelle kvinder der kommer, alle er i noget der hedder grand mothers circle sammen. Så på en måde er det mig, der er gæsten :-) JEG HOLDER DET IGEN - og så længe jeg er i den landsdel, så skriv endelig hvis du vil med.

Min cirkels fremmødte du kan høre her er:

Kirsten Vedel, netop flyttet i skurvogn, er kunstner og har galleriet åbenlys 

Vivian Bruun, heks og historie-studerende, har wholehearted living

(https://www.facebook.com/vivianbruunmarcussen)

Susanne Schmidt, kraftkvinden.dk og "vildkvindens værksted"

(http://kraftkvinden.dk/)

Diana, medium, som er totalt offline, men kan kontaktes igennem Vivian 

Velkommen til endnu et magisk møde.

Kærligst Mannah Guldager