Preview Mode Links will not work in preview mode

Velkommen til Lyden Af Et Bedre Liv podcasten. Mannahs homepage: mannahguldager.com

Nov 22, 2020

"Vores samtids værdier er, når det kommer til stykket, ikke så forskellige fra dem, som eksistentialisterne i sin tid kæmpede imod. Videnskaben er stadig vores krykke, algoritmerne styrer vores verden, og taylorisme som filosofi hersker med uformindsket kraft, når man kigger ud over det vesterlandskabe landskab" 

Sådan lyder det i forordet til Jakob Holms bog - Det er et MUSTHEAR - lyt med når vi taler om:

at blive til i forhold til den anden

den livsvigtige forpligtelse

at forestille os den andens uendelige rum af muligheder

Det er en eksistentiel samtale, der tager udgangspunkt i bogen "Meningen med det hele" af Jakob Holm. Han har nogle ret imponerende titler og har bidraget med store præstationer i den ydre verden - men i DENNE time taler vi om hvor vigtig VÆREN er, og hvordan vi bedst forholder os til livets tilskikkelser. Uanset social klasse og andre individuelle vilkår. 

Cirka 26 minutter inde er der en AHA for mig - måske også for dig - når vi taler om selvbedrag. At bedraget ikke kun er et overfladisk liv på SOME, men også når jeg identificerer mig med nederlag - måske i det hele taget beskriver det som nederlag....men det er min egen tilføjelse i skrivende stund. I selve samtalen siger Jakob:

"Vi burde samles om vores sårbarhed"! Og derfor er han den totalt ideelle gæst til Lyden af et bedre liv. (Han er vandbærer og det taler vi lidt ind i - men du burde kunne høre det ud fra selve hans filosofi - men hvorfor er han så imødekommende? Vægt i ascendanten!!! så smukt)

- Lyt.

Links:

 

https://www.eksistensen.dk/meningen-med-det-hele.html

https://www.mannahguldager.com/