Preview Mode Links will not work in preview mode

Velkommen til Lyden Af Et Bedre Liv podcasten. Mannahs homepage: mannahguldager.com

Nov 28, 2020

"Rejsefører til ensomheden" er titlen på Lene Baggers dannelsesroman (udgivet i dette år) - En titel som hun fortæller mig nok skulle have haft ordet "upålidelig" foran. Ikke desto mindre er Lenes (og hendes hovedperson i bogen) erfaringer enormt genkendelige. Har du prøvet at miste eller har du prøvet at føle dig rungende alene - så vil du virkelig elske den her samtale. 

Vi taler om Lenes historie, for den blev over kort tid fyldt med tab og alenehed, og det er meget stærkt at leve sig ind i og overveje hvor hurtigt vi kan miste livet, og på sin vis også miste en del af vores historiske ophav- hvis vi mister alle dem, der var involveret.

Derpå går vi så igennem de fire stadier Lene Bagger har fundet frem til i ensomhedens land - og derfra kommer vi let ud af en tråd omkring behovet for at blive "set, hørt og elsket". 

Der er mange overvejelser på denne rejse med at træde ud i livet på ny - fx:

"Han får mig til at føle min krop igen og
giver mig lyst til at bære kjoler. Men samtidig er det som om kroppen kun lever, når den har hans bevågenhed. Så kan benene ikke bruges til bevægelse, men kun som pynt, og hun bliver en passiv genstand."

og et andet citat fra bogen:

"De dage hvor hun ikke arbejder, kan det ske, at hun ikke taler med noget andet levende menneske, hvor der ikke engang er kontakt i form af en sms eller en mail. Det er sådanne dage, man lægger et
billede af sin storetå med krakeleret neglelak ud på facebook, se, hvor godt jeg har det, og scorer 14 likes."

Vi taler om hvordan et fund i ensomheden kan være at tage imod kærlighedens mange former. 

Lyt med og vid, at du er ikke alene...om at føle dig alene nogen gange.

- Mannah

 

LINKS:

 

https://www.eksistensen.dk/rejseforer-til-ensomheden-6806.html

 

https://www.mannahguldager.com/