Preview Mode Links will not work in preview mode

Velkommen til Lyden Af Et Bedre Liv podcasten. Tjek Mannahs danske hjemmeside her: https://www.mannahguldager.com/ , hvor du kan booke terapi, astrologi eller energi-arbejde.

 

May 18, 2024

Frarøver man i virkeligheden mennesker deres sande bane i livet, hvis sjælen ikke inddrages i terapi? Åndelige erfaringer er svære at kategorisere, men de har sandhedsværdi for den, der oplever ændring i verdensbillede og perspektiv. Det siger vel sig selv her i LYB, men i psykologien er de bevidsthedsdimensioner, der ligger uden for det rationelle og almindeligt accepterede ikke beskrevet som faglig viden. Direkte citat fra Hanne Frøyrs forord til bogen "Spiritualitet og Psykologi":

"Spiritualitet minder om kærlighed, for begge har karakter af uendelighed; noget som tanken ikke kan nærme sig og ord ikke kan indfange" (s17).

I dette afsnit af LYB taler vi om kombinationen af det åndelige og faget psykologi/den terapeutiske praksis, så sjælen/psyken kan genfinde sin plads i psykologien. Hanne Frøyr var også med i afsnit 144 som du kan finde link til nederst. Hun er en af de intelligente vandbærere, der kan se at vi har brug for at blive mere HUMANE og HØJNE bevidstheden og at fremtiden er fællesskaber (vandbærer stikord) og så er hun Psykolog -  i de senere år har hun levet af at formidle - det var vidunderligt at tale med hende og jeg forventer at du vil elske det her afsnit også. 

Lyt med til denne for at høre om:

-Det åndelige og det akademiske

-Den fatale reduktion af mennesket

-Psykologiens sprog

-Ego versus sjæls-terapi (identitet optimering eller udvikling på sjælsniveau)

-Det sjælelige aspekt er i det relationelle 

-Diagnosesamfundet og "de normale"

-Psykiske lidelser er ikke sygdomme

-Det at være der for hinanden, i kontakt, i relationer i det hele taget, ikke kun terapeutisk

-Strømlinet ungdomskultur som billede på hvor vi kollektivt er

-Den menneskelige dimension der ikke forandrer sig over tid

- Psykologens overklasse (vi fører over på den status i hvert fald)

- Hvordan man kan få hjælp "oppefra" til fx bearbejdelse af sorg

Links:

Til bogen: https://gad.dk/spiritualitet-og-psykologi

Evt Hannes facebook https://www.facebook.com/hannefroyr

link til sidste afsnit med Hanne Frøyr:

https://lydenafetbedreliv.libsyn.com/144-ind-er-den-eneste-vej-ud-psykolog-kunstner-foredragsholder-forfatter-hanne-fryr

til Mannahs hjemmeside:

https://www.mannahguldager.com/