Preview Mode Links will not work in preview mode

Velkommen til Lyden Af Et Bedre Liv podcasten. Mannahs homepage: mannahguldager.com

Apr 2, 2020

"Deprimeret?! Nå, det skal du da ikke være. Se lidt lyst på det"

Har du fået den reaktion på et tidspunkt, hvor du var ked af det? Måske rigtig, rigtig ked af det? 

Og

Har du prøvet mange gange at finde dig i en adfærd, du ikke kunne lide, i et forhold?

Ifølge Florence Noer, der arbejder som psykolog med intensiv dynamisk korttids-terapi, er der en sammenhæng imellem følelsen af fx meningsløshed og de små men mange situationer, hvor vi forlader os selv, og "pleaser" andre.

Desuden ER det vigtigt at mærke følelserne.

Reaktionen med blot at ville komme videre, eller at rationalisere følelsen væk er udbredt. Men hvis ikke vi føler smerten, vil meningsløsheden vokse. Det er lige meget, om vi synes følelsen er dum og ude af proportioner, den skal føles. FØLES.

Ellers banker diagnoserne på og vi kan ikke føle hvad, vi egentlig vil.

Den her samtale med psykolog og indehaver af EMOTION CENTER, Florence Noer, er et MUST hear, hvis du har en tendens til at se dig selv (her kommer SELVBILLEDER ind, så i virkeligheden er det her nummer tre i serien, anyways...) som en der er "nem" at være sammen med.

Hvis du er nem, er det så fordi du bare vil det, de andre vil?

Og betyder det, at der ikke er noget, du selv vil? 

For mig - Mannah - er det et emne der rækker langt tilbage til at have en far, der ikke ønskede at jeg blev til og som udspillede sig i forskellige versioner, hvor jeg tiltrak afvisning og fik følelsen af at grundlæggende være for irriterende til at andre gad lege/være med mig.

- Min traume-uddannelsen blev udsat pga corona, men tro mig, der kommer en hel hær af episoder som traumeterapi og min proces i det, når det er.

MEN processen er waaayyy startet, og jeg er samtlige dybe erkendelser rigere efter dette møde med Florence, der med sit nærvær og nerve sætter fingeren præcis på mit ømme punkt. Der har i øvrigt været mange, der har spejlet mig i at jeg ikke måtte være ked af det-- og nu? Tillader jeg mig selv at GRÆDE hver gang jeg mærker en dyb følelse. Ikke for at blive i smerten, men for at tillade mig selv at mærke den. 

LYT med og HUSK...

dig selv.

Kærligst Mannah

PS.

Læs mere om Florence og metoden hun og psykologhuset her:

https://emotioncenter.dk/

Her er det blog-indlæg vi gennemgår: https://emotioncenter.dk/om_pleaserrollen/

OG som altid - kom og lær dig selv og dine tendenser at kende ved at booke en (skype?) session ved mig: https://www.mannahguldager.com/