Preview Mode Links will not work in preview mode

Velkommen til Lyden Af Et Bedre Liv podcasten. Tjek Mannahs danske hjemmeside her: https://www.mannahguldager.com/ , hvor du kan booke terapi, astrologi eller energi-arbejde.

 

Dec 1, 2018

"Vi erkender altid ved siden af, eller hinsides eller af omveje. Vi kan kun se os selv i et spejl. Vi har heller ikke hørt vores egen stemme nogensinde, som andre hører den, fordi vi hører den gennem kraniet selv, og derfor lyder den lidt fremmed for os selv på optagelser, for der hører vi den mere som andre gør. Det gør at vi har et højst indirekte forhold til os selv. Lacan siger af og til nogle helt nede på jorden ting som fx at når folk erklærer, at de ved bedst hvem de selv er, så er det det værste vrøvl! Folk ved absolut ikke bedst selv hvem de selv er." siger Søren Gosvig, lektor i filosofi og forfatter senest til "En lille bog om kærlighed".

Men det er ikke så småt endda at tale med en filosof om kærligheden. Har du selv spørgsmål til det gode parforhold eller en filosofisk spire i dig, er denne episode helt uundværlig. Søren Gosvig er generøs med pointerne - både dem ham begrunder i tidligere filosoffer og dem, der titter frem fra hans egne erfaringer. Fx at kærlighed vil give og at forelskelse vil have. Fx en udfordring af monogamiet som kærlighedens fineste. 

Vi taler om kærlighed i religion, den ekstatiske følelse, om kærestesorg og om psykologiens indtrængen på kærlighedsforståelsen. 

Der er så meget guld i den her samtale, at den fungerer som en mærkbar reklame for... et liv i evig forundring! 

Skriv dine kommentarer til mig, gerne via www.facebook.com/thesoundofabetterlife hvor du finder direkte links til Søren Gosvis bog, og jeg nok også snart pipper om det nye design på min hjemmeside

Du kan nemlig både gå til yoga ved mig, få mig ud og holde oplæg og så kan du minsandten også få lagt dit horoskop hos mig. Tjek om det er noget for dig. 

- Mannah