Preview Mode Links will not work in preview mode

Velkommen til Lyden Af Et Bedre Liv podcasten. Mannahs homepage: mannahguldager.com

Jul 15, 2018

Hvis du lytter med fra din ferie, vil du nok instinktivt svare: ikke specielt meget. Men hvis du er arbejdsløs og ifølge systemets termer “har problemer udover ledighed” og derfor ikke er klar til at arbejde, så er en bekymringsløs ferie sjælden. Der er et vist “arbejde” med at beholde sin kontanthjælp og det handler mit interview med Post. Doc. og Ph.D i socialt arbejde, Sophie Danneris om. Sophie har fulgt 25 ledige med store udfordringer, og er fortaler for, at vi tillægger borgerperspektivet lige så stor værdi som sagsbehandlerperspektivet.
Hvad hun mener, vil komme til at stå klart, når du har lyttet med — indlagt i timen er et indslag af Louise Eiberg Friis som lige nu mærker hvordan det er at føle sig mismodig over at være i beskæftigelsessystemet. Louise blev ramt af en arbejdsskade og har siden oplevet det, at beholde sin forsørgelse som en kamp, hun skulle være ret stærk for at tage.
Derfor har hun også hyret en privat socialrådgiver.

Sophie Danneris kommenterer på Louises situtation og vi taler også om afstanden mellem det der bliver sagt på et obligatorisk møde med kommunen og det, borgeren tager med hjem.

Måske foregår der så meget tilpasning og socialisering på en arbejdsplads, at de der ikke har haft job længe, står tilbage unden mulighed for at kommunikere de arbejdende….?

Lyt med og fortæl mig som altid hvad du synes – i en anmeldelse i din apple podcast eller på www.facebook.com/thesoundofabetterlife