Preview Mode Links will not work in preview mode

Velkommen til Lyden Af Et Bedre Liv podcasten. Mannahs homepage: mannahguldager.com

Sep 1, 2019

"Når vi forsøger at skabe sammenhæng i vores karriere over tid, og det, som vi siger, vi gerne vil, og det, som vi gør, skyldes det troen på, at den røde tråd eksisterer, og at det er en god ide. Vi forsøger at minimere den kognitive dissonans. Problemet er bare, at der ikke findes nogen røde tråd i vores liv ud over dem, vi selv konstruerer i vores fortællinger"

Sådan skriver erhvervspsykolog Lars Lundmann på side 101 i sin nye bog "Du skal ikke være dig selv" udgivet af forlaget den mentale presse. Han har skrevet den for at opklare et par misforståelse ang arbejdspsykologi - bl.a. at man tror jobintervieweren kan vurdere kandidater på en fair måde.

I dette interview dykker vi ned i, hvad Lars mener med at alle kan matche stort set alt, hvad en specifik jobannonce efterspørger af personlige kompetencer.

Et arbejde skal udføres, man får ikke penge for at være sig selv, siger Lars, der desuden har skrevet en ph.d.-afhandling om rekruttering.

Men lad ikke hans label forblænde dig. Eller mit. Eller dit eller nogens. En del af hans budskab er også, at man aldrig rigtig ser den anden. Men får en masse forestillinger ud fra det man ved, de er uddannet.

Der er en stærk vandbærer-energi i ikke at ville kategoriseres og som jeg lige får smidt ind i introen, er Lars' karriere linje netop der. Så med en karriere indenfor dette, er han her formentlig for at opildne os til at nytænke måden vi forholder os til hinanden på. 

Lyt med til dette berigende interview og nyd da også en fiktiv jobsamtale når lars spontant skal lade som om han vil søge et pædagogmedhjælperjob: https://www.youtube.com/watch?v=tt2CzIpZKkI

Jeg er vild med spørgsmålet, der åbnes for i dag- HVEM ER DU - og er jeg i stand til at se det?

Og jo altså så hvordan kan vi så kan komme ind på og hvordan vi skal agere på arbejdsmarkedet

Det fortæller Lars Lundmann om, du kan bla høre om forskellige former for CV-metoder.

- Mannah 

Ps mere om Lars Lundmann her: https://lundmann.dk/

og mere om mig her: https://mannahguldager.com/

 

PPS Forjaget intro? Sorry det må være alle de nuværende planeter i den aktivt producerende jomfru-energi...plus at jeg lå på maven for at få nogenlunde lyd, men ja, så er der jo ikke så meget luft, vel...