Preview Mode Links will not work in preview mode

Velkommen til Lyden Af Et Bedre Liv podcasten. Mannahs homepage: mannahguldager.com

Nov 17, 2019

ER DU (bare lidt) FILOSOFISK DISPONERET??? SÅ ER DETTE ET MUST-HEAR!!! Dette stykke fra Ole Thyssens bog om Viljen, læser jeg op i introen. Det er bare et enkelt nedslag i en virkelig velskrevet bog - fra min e-bogsversion af den som er lidt uoverskuelig at finde rundt i.  

"Skyld er dommen over den usynlige vilje. Den fældes af Jeg og Du i deres omgang med hinanden og er et hyppigt samtaleemne. Gjorde Jeg det, vidende og villigt, eller er der omstændigheder, som fritager ham for skyld?

Så forskellige sengekammerater som Jesus og Marx accepterer, at Jeg kan handle uden at vide, hvad han gør. Mens Jeg kender sin bevidste vilje, må Du sin dom på synlige indicier. Her opstår en principiel usikkerhed, fordi Jeg nok kan adskille vilje, ord og handling, men også ville uden at forstå, og forstå uden at forklare.

Ikke kun Du, også Jeg kan være usikker på, hvad han gjorde. Han kan simulere og lyve, og baglæns kan han benægte, at hans handling var frivillig. Han kan sige undskyld og altså indrømme, at han handlede forkert, så undskyldningen måske er et tilbud om at reparere et brudt forhold, måske blot et følelsestomt ritual.

Men han kan også afvise skylden. "Noget" handlede i ham, så han var et medium for fremmede kræfter.  Han stak ikke kniven i Du, men situationen selvudløste sig i et knivstik - og at sige "stik" er måske allerede for meget, hvis der ikke blev stukket. Komplekset af vilje, ord og handling er åbent for fortolkning.

..................."

And so it continues - 

OLE THYSSEN er virkelig meget filosof og forfatter og deler i denne episode åbenhjertigt om nogle af pointer fra hans seneste bog om viljen. 

Ole Thyssen taler om vigtigheden af at kende sig selv,- om at viljen viser sig i handlingen, bevidstheds-strukturen, om hvordan kristendommens historie har formet vores selvforståelse, blandt andet gennem læren om arvesynden, om de forskellige systemer af vilje, om VALG, VANER, MORAL, AT FØLE SIG OM - og mere endnu. 

Læs mere om Ole Thyssen her : https://www.cbs.dk/en/research/departments-and-centres/department-of-management-politics-and-philosophy/staff/otmpp 

Og om mig her, hvis du er nysgerrig på den astrologiske del: https://mannahguldager.com/ 

PS jeg har et nyt koncept fra det nye år: https://www.youtube.com/watch?v=S_qPxjn0d5I&t=357s

PPS Hvor cool kunne det lige være med et program på en radio med Mannah der møder vismanden..............!!! Du kan hjælpe podcasten på tre måder ved du: 1) donationer (TAK) 2) Stjerner, anmeldelser, delinger (TAK) 3 Overstrøm de etablerede kanaler med lytter-henvendelser om at du vil have Miss Mannah i radioen !!!:-)