Preview Mode Links will not work in preview mode

Velkommen til Lyden Af Et Bedre Liv podcasten. Tjek Mannahs danske hjemmeside her: https://www.mannahguldager.com/ , hvor du kan booke terapi, astrologi eller energi-arbejde.

 

Aug 31, 2022

ANBEFALING. DETTE ER en unik mulighed for at få del i en fantastisk og integrativ terapeutisk model,  blot ved at lytte med, når Signe Steenberger fortæller om hvad IFS (Internal Family Systems) er.

Signe Steenberger er psykolog, emotionsfokuseret parterapeut og supervisor, uddannet underviser i Mindfuld Self-Compassion OG SÅ ER HUN IFS trænet terapeut. Hun arbejder for at udbrede IFS hertil lands.

Jeg (Mannah) synes, at det er en vildt vigtig opgave, og HVORFOR er det her program sådan set et stort svar på. Jeg mener, at vi har brug for mindre sygeliggørelse, flere erkendelse, mindre skam, mere selvforståelse, mindre tale om selvkærlighed og mere terapi der faktisk fører en til selvkærlighed (så det ikke bliver ved snakken/ ikke reelt understøttes af terapien)

LYT med når vi taler om:

- De forskellige delpersonligheder som kan findes i 3 overordnede kategorier:

- Der er manager-dele som forsøger at kontrollere vores indre og ydre miljø ved fx ikke at komme for tæt på andre eller ved performe eller ved drage omsorg for andre og skabe kontrol og forudsigelighed. Fælles for managers er at de beskytter mere sårbare dele og hjælper os med at fungere i hverdagen.

- Der er de sårbare dele, man kan kalde exiler. Det er, når du tidligt i livet er blevet udskammet, forladt eller bange, så vil managers forsøge at holde smerten ude af bevidstheden, så det bliver til exiler, der er låst inde i tid og i det traumatiske minde.

- Firefighters er dele der springer til, når exilerne overvælder personen med deres ekstreme og smertefulde følelser eller de på anden måde er blevet trigget eller de er i fare for at blive såret igen. Firefighters er impulsive og reagerer hurtigt.

- Selv-energi er ideen om, at alle har et kerne Selv, hvor der er totalt accept og barmhjertighed og lederskab.

- Man kan have ringe adgang til Selvet fordi de andre dele stiller sig foran Selvet ved at tage over, men det er der i alle og i IFS terapi vil man differentiere Selvet fra andre dele.

- I den forbundethed kan man hjælpe delene ud af deres ekstreme roller, som de har taget på sig for at beskytte sårbare eksiler.

- I den forbundethed kan man også hjælpe eksilerne med at slippe deres byrde, så de alle kan blive frie til det, de var født til at være.

- Du vil også høre om hvordan mindfulness rimer perfekt på IFS og hvordan traumesensitiv mindfulness er særligt interessant som adgang til IFS, og selvarbejde i det hele taget, for mennesker der oplever overvældende følelser, når de bliver stille.

- Meget mere - det er et afsnit du kan lytte til mange gange

- Lyt med og bliv stærkt beriget i måden at forstå og relatere til dig selv på

 

LÆS MERE OM SIGNES ARBEJDE HER:

https://www.signesteenberger.com/

 

Der er flere ressourcer om IFS som du kan finde cirka overalt på nettet.

 

Min hjemmeside er her:

https://www.mannahguldager.com/

 

SKRIV TIL lydenafetbedreliv@gmail.com med dine kommentarer til dette afsnit. Vi vil elske at høre dig.