Preview Mode Links will not work in preview mode

Velkommen til Lyden Af Et Bedre Liv podcasten. Tjek Mannahs danske hjemmeside her: https://www.mannahguldager.com/ , hvor du kan booke terapi, astrologi eller energi-arbejde.

 

Jan 28, 2024

Dette er del 1 af min samtale med forfatter, Rolfer og IFS practitioner level 3 Peter Legård Nielsen. Han er netop aktuel med bogen "Alle dele er velkomne- Internal Family Systems i teori og praksis" (fra Forlaget Blå, januar 2024) og jeg kunne ikke forestille mig en bedre gæst at starte interview-delen af denne podcast op med igen efter længere tids interview-pause her på kanalen.

I denne første og længere sektion taler vi om:

 • IFS på samfundsplan
 • Vi tegner lige en trekant, ok?
 • De beskyttende dele. (Noter fra Bogen): Som et paradoks kan vi sige at beskytterne over tid mislykkes med deres opgave ----Vores erfaring viser at alle forsøg på at undgå at vi kommer i farlige situationer tiltrækker nøjagtig de farer som beskytterne prøver at beskytte os imod
 •  Selv- Energi er beskyttende. Med nok af den i kroppen kan byrder ikke trænge ind og knytte sig til dele
 • Managere er den første gruppe af beskyttere der passer på de forviste. De forviste har brug for hjælp.
 • Managere har fx den største kontaktflade med andre. Det er dem der får os op om morgenen, de er gode til at tilpasse sig og socialt acceptable, dygtige til at overleve. De forveksler tit sig selv med Selvet, ups

  Sammenlignet med managerne kan det være vanskeligere at få brandslukkere til at indrømme, at de udmattede af at have den rolle som de har. Ofte reagerer brandslukkere negativt og giver udtryk for at de ikke tror at der er noget håb. De bryder sig ikke om at blive kontrolleret og bliver trodsige  og finder måder at udføre deres opgaver på, uanset hvad vi som terapeuter bestræber os på at opnå.

  Der kan opstå en polarisering mellem managere og brandslukkere, hvor managere elsker at indgå aftaler og at overholde dem, er det ikke muligt at få brandslukkeren til at gøre det samme. Det er derfor man ikke kan aftale med et menneske, der er afhængig af alkohol eller et narkotisk stof, at han eller hun skal holde op med misbrug, for brandslukkere overholder ikke aftalerne. Fordi de er i stand til at overtage managernes kontrol af det. Dele af systemet hader managerne.Delene kan glemme at vi har et Selv og hører meget ofte heller ikke hinanden - Så de ved ikke at der er andre end dem selv

 • Balancerede dele kan opnå et godt arbejdsliv
 • De 6 F er - Det er simpelthen hvordan man gør i en IFS terapi session. Og jeg (Mannah) er jo fortaler for alle slags selv-terapi, så se om der er noget du kan bruge til at udforske din egen psyke med!

 

OG MEGET MERE

Plus en øvelse som tager omkring 20 minutter til sidst - Den kaldes "konferencebordet" og du skal finde to polariserede dele hos dig selv. BEMÆRK: Da Peter guider mig, tager det lang tid - der er mange pauser. Jeg har valgt at klippe pauserne ud, så det lyder til at gå langt hurtigere end det gør. Dette gælder udelukkende den sidste del, som blev ganske pause-fyldt in real time, hvilket er normalt under terapi. 

Lyt endelig også med til del 2, hvis du er nysgerrig på IFS's spirituelle under/overtone. 

Kh Mannah

 

HOV HUSK AT SE LINKS:

 • Til Peter og IFS i Danmark her:

https://www.alle-dele-er-velkomne.dk/

Her finder du bla listen over IFS terapeuter i dk

https://selv-til-del.dk/ 

BOGEN BOGEN BOGEN -- den er lige her:

https://www.saxo.com/dk/alle-dele-er-velkomne_bog_9788797400678

Mannahs engelske hjemmeside, da den danske simpelthen strejker: https://www.therapeuticastrologer.com/